Bijzonder moment van erkenning

Royal FloraHolland wint KAIZEN™ Award Nederland

Focus op onze klanten betekent dat we onze diensten continu verbeteren en vernieuwen. Met alle collega’s zorgen we ervoor dat we onze dagelijkse dienstverlening elke dag weer op orde hebben en voldoen aan de afgesproken doorloop- en aflevertijden.

Afgelopen jaar organiseerden we bijvoorbeeld vroegveildagen op piekdagen van klanten. Op deze dagen startten we een uur eerder met veilen. We ontwikkelden bovendien vernieuwende logistieke diensten die aansluiten op directe handelsstromen zodat kwekers via ons uit voorraad kunnen leveren.

Kaizen™ Award voor gestructureerde en verbeterde dagelijkse dienstverlening
Op 8 november was er een mooi moment van erkenning. Royal FloraHolland ontving de Kaizen™ Award uit handen van John Verhees, managing partner van het Kaizen Instituut Nederland. Kaizen Institute is een internationale adviesorganisatie gespecialiseerd in businesstransformaties door middel van Lean. Lean is vooral een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde voor de klant, in alle processen. Royal FloraHolland ontving de prijs voor de gestructureerde aanpak en de resultaten in het verbeteren van de dagelijkse dienstverlening.

Bekroning
Yme Pasma, COO Royal FloraHolland: ‘Deze prijs is een kroon op het werk van iedereen binnen Operations, BTO (Business Technology Organisatie) en Samen Verbeteren. Ik ben echt trots op wat er is bereikt door met elkaar aan de juiste dingen te werken en daarmee de dienstverlening voor kweker en klant te verbeteren. Medewerkers van Logistiek hebben samen met de BlackBelt-specialisten van Transformation & Continuous Improvement aan het Kaizen Instituut laten zien hoe we de vele verbeteringen hebben aangepakt en hoe we deze borgen. Dit was alleen mogelijk door de energie en daadkracht van de werkvloer te bundelen met de methodes en analyses van onze experts in Samen Verbeteren. De Kaizen™ Award is een stimulans om daarmee door te gaan.’

Volgend moment:

Bijzonder moment van medewerkersbetrokkenheid en -bevlogenheid. Lees meer

Uitgelicht

Floriday

Floriday workshops

38

Lees meer

Dienstverlening

Kwaliteit kloklogistiek

96%

Lees meer

Duurzaamheid

Duurzame productie

40%

Duurzame
bloemen

Lees meer

“Operatie en
dienstverlening op orde
en … doorpakken!”

Verhandelde soorten bloemen en planten

40.000+

Transacties
per dag

100.000+

Aanvoerders

5.550

Leden

4.031

Klanten

2.465